Brioso logo

Corfu en omgeving verkennen

Geniet van deze unieke boottocht langs de mooiste plekken op en rondom Corfu. Hieronder omschrijven we een voorbeeld van het reisschema. Afhankelijk van de weersomstandigheden en vooral de windkracht en -richting kan deze planning week per week een beetje afwijken want veiligheid staat steeds voorop. Elke tocht is uniek en we kiezen steeds voor de mooiste en comfortabelste locaties voor onze gasten.

Dag 1: Vertrek vanuit Gouvia

Onze reis begint in Gouvia, waar we rustig vertrekken langs de schilderachtige noordkust van Corfu. De dag belooft een ontspannen verloop, met de mogelijkheid tot zwemmen in een pittoresk grotje langs de kust. Tegen de avond ankeren we in de baai van Agios Stefanos, waar gezellige tavernes ons verwelkomen.

Dag 2: Noorden van Corfu en overnachting in Sagiada

Op dag twee staat een verfrissende zwemstop in een noordelijke baai van Corfu op het programma. De dag eindigt in Sagiada, een charmant vissersdorp op het vasteland. Vanwege de overvloed aan vis is het dorp een bezoek waard vanwege de traditionele vistaverna's die, hoe kan het ook anders, verse vis, gegrild of gebakken, en alle soorten zeevruchten serveren.

Dag 3: Vaart naar Mourtos

Dag drie brengt ons naar Mourtos. Dit Griekse eiland is bekend om zijn natuurlijke pracht en turquoise wateren. Tegenover Mourtos, op het vasteland, ligt het pittoreske Griekse vissersdorp Sivota. De kade biedt de perfecte setting om te genieten van een adembenemende zonsondergang.

Dag 4: Verkenning van Anti Paxos en Overnachting in Lakka (Paxos)

Op dag vier staat de verkenning van het kleine maar betoverende Anti Paxos op het programma met zijn 2 mooie stranden. Het ene een Caribisch aandoende zandstrand en het andere een prachtig kiezelstrand. De dag eindigt in Lakka op Paxos, waar de avond wordt gevuld door gezellige restaurants en sfeervolle bars.

Dag 5: Bezoek aan Corfu town

We keren terug naar het eiland Corfu en maken een zwemstop in het zeer uitnodigende heldere water nabij Petriti. Daarna zetten we koers naar het historische Corfu Town, met zijn charmante steegjes en levendige sfeer. We overnachten vlakbij de stad zodat onze gasten de culturele rijkdom en het bruisende karakter van de hoofdstad kunnen ervaren.

Dag 6: Terugvaart naar Gouvia

We beginnen de dag met een ontbijt met zicht op Corfu town om vervolgens verder te varen naar  het eilandje  Vido, daar kan je een verfrissend duik nemen, snorkelen of gewoon relaxen. Daarna varen we terug naar de haven van Gouvia waar enthousiastelingen kunnen genieten van een authenieke Griekse avond met heerlijke lokale gerechten, muziek en dans.

Dag 7: Gouvia

Na het ontbijt en wat nababbelen nemen we afscheid van de gasten. Ze laten niet alleen de betoverende Ionische eilanden achter, maar ook de herinneringen aan een onvergetelijk week vol ontdekking en ontspanning op de Middellandse  zee.

Beschikbare datums

2024/09/28

-

2024/10/04

Week 40

Beschikbaar

Route:

Nog te bepalen
2024/10/05

-

2024/10/11

Week 41

Beschikbaar

Route:

Nog te bepalen

Heb je vragen of wil je jouw reis meteen vastleggen?

Brioso logo

Volg ons

|